Buikspieren voor de zomer !!
Ook zo moe van elk jaar dezelfde doelstelling: “deze zomer wil ik écht mijn buikspieren zien”… en zoals elk jaar komt de zomer sneller dan verwacht. We hebben een aantal nuttige tips en weetjes voor je op een rij gezet, die je gaan helpen om het deze zomer eindelijk wel voor elkaar te krijgen !

1 - Een laag vetpercentage geeft de doorslag
Iedereen heeft buikspieren !! De een heeft meer ontwikkelde buikspieren dan de ander, maar het vetpercentage is hierin altijd de doorslaggevende factor. Afhankelijk van het lichaamstype zal voor mannen bij een vetpercentage van ongeveer  11-12% de buikspieren net zichtbaar moeten worden. Bij vrouwen ligt dit rond de 16-17% afhankelijk van het lichaamstype en de ontwikkeling van de buikspieren. Al doe je 1000 x sit-ups per dag maar heb je een vetpercentage van 20%, dan zullen de buikspieren nooit scherp afgetekend worden.

2 - Train je Buikspieren
Zorg voor voldoende variatie als je de buikspieren gaat trainen. Door te variëren in oefeningen spreek je zowel de rechte als de schuine buikspieren aan evenals de buikspieren die aan de oppervlakte liggen en de buikspieren die dieper in het lichaam liggen. Voor de rechte buikspieren aan de onderkant kan je bijvoorbeeld leg raises doen. Voor de middelste en bovenste rechte buikspieren zijn sit-ups of crunches perfecte oefeningen. Om je sixpack compleet te maken neem je tevens een oefening voor je schuine buikspieren, bijvoorbeeld de zijwaartse crunch. Je kunt al deze oefeningen gemakkelijk thuis uitvoeren.

3 - Veel herhalingen is niet altijd de oplossing
Vaak wordt gedacht dat oneindige sets de oplossing zijn van perfect ontwikkelde buikspieren; dit is niet waar! Om de pezen dieper te krijgen, moet er spiermassa opgebouwd worden. Dit bereik je het beste  middels een toenemende weerstandstraining. Vergeet dus de oneindige setjes, en voeg gewicht toe aan de buikspieroefeningen waar mogelijk.Houdt per set 8 tot 10 herhalingen aan.

4 - Elke dag Buikspieren trainen is niet zinvol
De Rectus Abdominis is eenzelfde soort spier als de spier van de rug, borst,schouder etc. Train je intensief je buik door middel van bovenstaande tips, dan heeft je buik evenals je andere spiergroepen rust nodig. Train je buikspieren maximaal 3 dagen per week en laat er in ieder geval één dag rust tussen. 

5 - Met veel herhalingen verbrand je direct vet op de buik
Dit is een fabel die gelijk van tafel geveegd kan worden, plaatselijk vet verbranden gebeurt alleen in dromen tijdens het slapen. Door strak te diëten. Als je de bovenstaande tips aanhoudt, je gemotiveerd bent tot op het bot en op de juiste manier traint is de perfecte Sixpack voor jou  niet langer een droom !en te letten op de calorie inname kun je je vetpercentage van je lichaam langzaam laten zakken. Verwijder  deze calorieën niet in een keer maar bouw deze langzaam af per 2 weken met 200 kcal. 1000 x sit-ups per week verbranden toch dezelfde calorieën als een goede cardiotraining? Helaas, de 1000 x situps zullen slechts hetzelfde aantal calorieën verbranden als je cardiowarming up.. Als je moeite hebt met het  verlagen van je vetpercentage, en je je calorie inname tot het minimum hebt gebracht, voeg dan Maxxtreme Thermogenxx toe om je metabolisme te verhogen en af te rekenen met het laatste beetje vet rondom je middel. Een perfecte eiwitshake om toe te voegen in de aanloop naar de zomer is Maxxtreme Pure Dynamic Isolate. Deze eiwitshake bevat een eiwitgehalte van 90.3 % per 100 gram en 0 gram verzadigde vetten. Ook ligt het koolhydratenaandeel onder de 1 gram per shake! Houdt er rekening mee, in het begin gaat het reduceren van het vetpercentage altijd sneller dan op het einde!Heel Veel SuccesJeffrey Loonen
Team Maxxtreme